Menu openen

Inspiratiecentrum

Inspiratiewinkel

In de winkel zijn producten te verkrijgen die je kunnen inspireren en/of ondersteunen  bij het (her) vinden van jouw balans. O.a. klankschalen, wierook en wierookhouders, etherische oliën, beelden, amuletten, sjaals, sieraden, kaartensets, voorwerpen met een spirituele betekenis. Van een (beperkt) deel van de producten zijn foto's geplaatst op de pagina "inspiratiewinkel". Hier zijn ook foto's geplaatst van Tibetaanse meubels. Dit zijn allemaal unieke oude stukken, vaak prachtig bewerkt. De meeste Tibetaanse meubels zijn niet in de winkel te bezichtigen. Heb je belangstelling voor een meubel, neem dan kontakt op voor meer informatie.

De winkel is geopend op woensdag en donderdag van 12.00 - 16.00 uur, zaterdag van 10.00 - 13.00 uur. Afhankelijk van het seizoen is de winkel vaker geopend, dit is aangegeven bij "laatste nieuws". Daarnaast is het altijd mogelijk om een afspraak te maken.

QiGong

QiGong is 1 van de 5 pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde, gericht op het in balans brengen en houden van lichaam en geest. QiGong bestaat uit de volgende onderdelen:

QiGong helpt stress te bestrijden, ziekten te voorkomen, en fitheid en ontspanning te bevorderen. QiGong kun je vertalen als: "werken met (levens)energie" . QiGong bevordert de doorstroming van de bloedcirculatie en de energiestroom door de meridianen. Daarnaast traint het de gewrichten, pezen en spieren.

Door het beoefenen van QiGong voel je je meer ontspannen en in balans. Het geeft je een grotere kracht en een betere conditie. Je voelt je vitaler en opgewekter.

Bij inspiratiecentrum Joelle kun je QiGong beoefenen in de vorm van lessen waarbij een specifieke bewegingsvorm geleerd wordt. In de agenda kun je zien welke lessen op het programma staan. Daarnaast wordt QiGong gebruikt in de wekelijkse "rustmomenten" .

Rustmomenten en stiltemiddagen.

Regelmatig de gedachtestroom stilzetten en de aandacht naar binnen brengen, helpt je om je, ook bij stress, lichamelijk en geestelijk fit te voelen. Iedere woensdagochtend van 10.30 - 11.30 en iedere woensdagavond van 19.30 - 20.30 vindt een rustmoment plaats. We doen opwarmoefeningen, QiGong en meditatie. QiGong bestaat uit eenvoudige fysieke bewegingen, die iedereen gelijk mee kan doen. 

Regelmatig wordt een stiltemiddag of mini retraite georganiseerd. Onderdelen zijn o.a. opwarmoefeningen, QiGong, meditatie, natuurwandeling.

Zie de Agenda voor de data en kosten. 

Klankschalen

De klanken en trillingen van klankschalen hebben een sterk rustgevend en helend effect. Dit kan diepe ontspanning teweeg brengen. Regelmatig wordt een klankschaalconcert georganiseerd. Zie de Agenda voor de data en kosten.  Het is ook mogelijk een individuele afspraak te maken voor een klankschaalconcert of klankschaalmassage. De kosten voor een individuele klankschaalmassage: € 45,00

Individuele begeleiding

Soms raken we verdwaald in onze gedachten, meningen, opvattingen, en lukt het niet hier weer uit te stappen. Dan kan individuele begeleiding door een ervaren coach je helpen de verbinding te herstellen met waar het voor jou in het leven werkelijk om gaat. Je kunt altijd kontakt opnemen voor een (gratis en vrijblijvend) oriënterend gesprek.

Verblijf

Wil je wat langer verblijven op een plek waar je rust, ruimte, stilte kunt ervaren? Binnen het inspiratiecentrum is het mogelijk om 1 of meerdere nachten te verblijven, al dan niet met maaltijden inbegrepen. Je kunt deelnemen aan de activiteiten die in het centrum georganiseerd worden en/of een op maat gemaakt programma volgen. 

Laatste nieuws

Het inspiratiecentrum is gesloten van 3 maart - 12 maart.

Iedere woensdagochtend van 10.30 - 11.30, en iedere woensdagavond van 19.30 - 20.30 een "rustmoment" met QiGong en meditatie. 

De inspiratiewinkel is geopend op woensdagmiddag en donderdagmiddag van 12.00 - 16.00; op zaterdag van 10.00 - 13.00. De winkel is tot 23 april alleen op afspraak geopend!

Vrijdag 16 maart: klankschaalconcert

Donderdag 15 maart start 3 lessen De Harmony

Vrijdag 6 april start Qigong level 1

Laatste nieuwsbrieven
Inschrijven nieuwsbrief