Menu openen

QiGong

QiGong is één van de 5 pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde, gericht op het in balans brengen en houden van lichaam en geest. Daarmee kan QiGong helpen om klachten en ziektes te voorkomen en/of te bestrijden. Door het regelmatig beoefenen van QiGong voel je je gezonder en vitaler en ben je beter bestand tegen stress.

Omdat QiGong je mentaal en fysiek sterker maakt, is QiGong de basis voor veel krijgskunsten zoals Tai Chi en Kung Fu. 

QiGong bestaat uit een samenspel van fysieke bewegingen, ademhalingstechnieken, meditatie en visualisatie. De oefeningen zijn door iedereen uit te voeren omdat het niet gaat om het volmaakt uitvoeren van een bepaalde beweging. Je past de beweging aan naar de mogelijkheden van jouw lichaam. 

Qi kun je vertalen als (levens)energie. Volgens de traditionele Chinese Geneeskunde is Qi de kracht die stroomt in al wat leeft. De kwaliteit van deze Qi kun je door het beoefenen van QiGong in positieve zin beïnvloeden.

Bij inspiratiecentrum Joëlle kun je op verschillende manieren QiGong beoefenen.

Iedere woensdagochtend en iedere woensdagavond vindt een "rustmoment" plaats. Er worden eenvoudige QiGong bewegingen uitgevoerd die je direct mee kunt doen. Aansluitend vindt een korte meditatie plaats. Zoals de naam al zegt: gericht op het ervaren van rust en ontpanning.

Regelmatig worden lessen gegeven in een cyclus van 3 avonden op de donderdagavond waarbij 1 specifieke bewegingsvorm geleerd wordt. Meestal is dit in 3 opeenvolgende weken.

Daarnaast worden er intensieve cursussen gegeven waarbij je diverse bewegingsvormen leert, zoals QiGong level 1

QiGong, level 1 

In deze cursus leer je diverse QiGong vormen uit verschillende QiGong stromingen. Tevens wordt theoretische kennis aangeboden. De nadruk ligt op het beoefenen van diverse oefeningen en vormen:

Je ontvangt ondersteunend lesmateriaal en na afloop ontvang je een certificaat van deelname (indien je minimaal 80% van de lessen hebt bijgewoond).

Het betreft 8 lessen van 2 uur per les, gemiddeld 1x per 2 weken. Om voldoende effect te verkrijgen, oefen je tussentijds thuis. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 5 deelnemers.

Het voltooien van level 1 geeft je de mogelijkheid om door te gaan naar level 2 waarin je nieuwe bewegingsvormen leert.

De kosten voor QiGong level 1: € 240,- incl, BTW. Voor bedrijven/ondernemers € 240,- excl. BTW. Zie de agenda voor de data.

Wil je level 1 liever individueel volgen dan kan dat. In overleg worden de lesdata bepaald. Kosten € 675,- incl. BTW. Voor bedrijven/ondernemers € 675,- excl. BTW.

Laatste nieuws

Het inspiratiecentrum is gesloten van 3 maart - 12 maart.

Iedere woensdagochtend van 10.30 - 11.30, en iedere woensdagavond van 19.30 - 20.30 een "rustmoment" met QiGong en meditatie. 

De inspiratiewinkel is geopend op woensdagmiddag en donderdagmiddag van 12.00 - 16.00; op zaterdag van 10.00 - 13.00. De winkel is tot 23 april alleen op afspraak geopend!

Vrijdag 16 maart: klankschaalconcert

Donderdag 15 maart start 3 lessen De Harmony

Vrijdag 6 april start Qigong level 1

Laatste nieuwsbrieven
Inschrijven nieuwsbrief